nedeľa 30. novembra 2014

Prvy videoblog. Vychytavka novembra.

Už dlhšie koketujem s myšlienkou, že sa pustím do videí. Chcela som začať s nahrávaním receptov, ale predsa len, potrebujem sa naučiť pracovať s Movie Makerom a preto idem na to postupne.
Nahrala som vám na video pár vecí, ktoré ma dostali alebo nadchli v priebehu novembra. Vybrala som len zopár, nech vás tu hneď na začiatok nepohltím 30 minútovým monológom...




streda 26. novembra 2014

Darček na november.

Za chvíľu je tu Mikuláš a Ježiško, ale kým prídu, môžeme sa ešte stihnúť obdarovať.


Tento čokoládový balíček pošlem niekomu z vás. Stačí, ak:
-si lajkol/lajkla fanúšikovskú stánku môjho blogu na facebooku (odkaz nájdete TU)
- ak zdieľaš na svojom facebook profile odkaz tohto článku.

V pondelok 1.12. tu zverejním meno, kto balíček získal.
Výhercu/výherkyňu budem kontaktovať správou.

VYHODNOTENIE:
Balíček posielam Ivane G. Písala som na facebook správu, dajte mi vedieť adresu.
Všetkým ďakujem za lajk aj zdieľanie. Ste super.


nedeľa 23. novembra 2014

Jogurtové mafiny.

Mafiny som vždy chcela vedieť pripravovať. Si pamätám, že to bol jeden z mojich prvých pekárskych pokusov, keď som ich pripravila podľa Nigelly. Odvtedy som hľadala ďalšie možné spôsoby, ako ich možno pripraviť, až som našla (pre mňa) dokonalý recept, ktorý sa vždy osvedčí podľa Mišky z Masterchefa. 
Tento receptík je od Markéty Pavleje z Kitchenette. Jeje blog potichu obdivujem a zadovážila som si už aj kuchársku knihu. Recept som si upravila na domáce podmienky, pár surovín som vymenila, pár doplnila. Odporúčam, ak sa rozhodnete si pripraviť počas týždňa niečo sladké na desiatu do práce...


nedeľa 9. novembra 2014

Tvarohový koláč s kakaom. V tvare slniečka.

Všetci naokolo mriežkujú, zebrujú, vlnkujú a stále som tak rozmýšľala, ako to asi robia. Predsa len tieto zručnosti sú mi ešte nie celkom známe, tak pomaly testujem.
Tentokrát sa mi podaril slniečkový alebo pavučinový koláč. Najskôr som z toho chcela len zebru. Ale ako som vrstvila, tak mi stále ostával tvaroh, a mala som viac a viac vrstiev, a nemalo to konca kraja. Keď som sa už blížila ku koncu, zobrala som kúsok špajgle a pár ťahov nám vykúzlilo slniečko. Keď ho nemáme už vonku, tak nech je aspoň na tanieri...


nedeľa 2. novembra 2014

Mrkva torta.

Všetci sa nejako dostávajú do módu a ošialu zvaného Helloween (snáď som to napísala správne), všade samá tekvica, sladká, slaná, kyslá, teplá, studená. Ako je pravda, že minulý rok som si aj ja sama pripravila pumpkin víkend, ale je tiež pravda, že okrem polievky sa veľkého úspechu nedočkal. Tekvicový blázninec ma tento rok nejako nezasiahol, ostala som pri tradičnejšej surovine. Mrkve.
Do mrkvových koláčov som sa zamilovala už dávnejšie, keď dajaký objavím, rada vyskúšam. S mrkvou v ceste je to podobné, ako keď pridávam jogurt alebo acidko- koláč ostatne správne mokrý a aj na druhý deň je fresh, ako hovorí jeden 15 minútový kuchár...



sobota 1. novembra 2014

Pomaly pečené hovädzie na víne.

Dnes sme si urobili spomienku na Paríž. Jedli sme tam boeuf bourgignon- hovädzie pečené na víne z oblasti Burgundska. Keďže doma ale nedisponujem flaškami vína z tejto oblasti, urobila som si slovenskú verziu- boeuf de rača. 
Teraz niečo k tomuto receptu. Príprava ako taká nieje zložitá, pečenie mäsa je náročné na čas. Ale ako sa mi potvrdilo aj pri iných receptoch, pomalé pečenie na nižšej teplote má svoje čaro. Pokrm má intenzívnejšiu a silnejšiu chuť a mäso sa rozplýva (a to doslovne!) v ústach...